Het verhaal achter de mysterieschool

 

 

 

 

 

 

 

Het verhaal achter de mysterieschool

In 2015 tijdens de zomer op Lesvos, het eiland waar mijn man vandaan komt en ik mij zo thuis voel, kreeg ik na een fysiek traumatische ervaring, visioenen van een volk dat daar onder de zee woonde. Ze hadden Egyptische trekken en de naam Isis kwam steeds tot mij door. Ik kende de godin Isis toen nog niet, ervaring met energetisch werk had ik niet. Ik ben gaan schrijven en er vloeide een verhaal uit mijn pen. Sinds die tijd was Isis aanwezig in mijn energieveld.

In het voorjaar van 2018 ontmoette ik mijn brontweelingziel. In contact met hem kwam mijn zielsbestemming boven borrelen, ik ontmoette de hogepriesteres in mijzelf.godin

Diezelfde zomer ging ik trouwen op Lesvos met mijn Griekse man. Het was een grote viering van liefde en verbinding. Het dorp was vol met onze bruiloftsgasten  en totaal onverwacht kreeg ik opnieuw visioenen. Dit keer over een mysterieschool voor vrouwen, die op het eiland had bestaan. Ik zag mijzelf als een van de vier vrouwelijke leiders. De avond erna had ik ‘toevallig’ een meditatieavond gepland. Er kwamen maar liefst elf vrouwen en twee mannen op af, uit vier landen. Ik vertelde hen over mijn visioen, over de plek en merkte dat het raakte. Zo ontstond een prachtige ceremonie waarbij de twee mannen een inwijding mochten ontvangen en tegelijk dienstbaar waren aan de vrouwen, precies zoals het was in de mysterieschool. Tijdens de bruiloft zelf, terwijl ik op een ezeltje door het dorp werd geleid en de poort werd geopend naar het oude gemeentehuis, kreeg ik sterk het gevoel dat de godin thuis kwam, het goddelijk vrouwelijke.

 

Meerdere tijdlijnen

Daarna begon een wonderlijke tijd. Ik gaf een sessie aan een van mijn getuigen en we kregen precies dezelfde beelden door – over de tijdlijn van de mysterieschool.  Zo ontdekten we dat we zusjes waren geweest en dat de school geen glorieus einde had gekend. Het bracht haar een eerste inzicht over haar missie op aarde in dit leven, waarin ze later werd bekrachtigd. Inmiddels heeft ze een succesvol bedrijf.
Ook in contact met mijn andere getuige ging een nieuwe dimensie open en ik gaf hem een initiatie in bezielde intimiteit. Het opende zijn verbinding met het universum en hij kreeg downloads van informatie binnen die zijn kijk op het leven verrijkte.
Ook andere bruiloftsgasten kwamen in transformatieprocessen terecht. Ons huwelijk ging duidelijk niet alleen over ons, maar bracht veel in beweging en verandering in iedereen die erbij aanwezig was.

Terug in Nederland resoneerde een oud-collega en vriendin zodanig fysiek op mijn verhalen dat we erachter kwamen dat ook zij in die tijdlijn aanwezig was geweest. Ook zij was een zus en een van de andere leidsters van de school. In contact met haar ging ik zien welke misstappen ik had gezet. Mijn puberdochter liep vast en bleek mijn shit van toen aan het uitwerken. Ook haar kende ik al. Het was een donkere periode, waarin ik mijn schaduwkanten onder ogen mocht zien om er het licht en de liefde in te ontdekken. Mijn man bleef als een rots in de branding naast mij staan, terwijl ik soms naar adem hapte in de woeste golven van alles wat ik mij her-innerde. Ik kreeg bijvoorbeeld iemand in mijn praktijk die ik bleek te kennen uit die tijd en bij wie woede vrij kwam om het feit dat ik de school niet had kunnen redden toen verraad hoogtij vierde. Een vrouw die ik alleen kende van facebook, kreeg kippenvel van mijn verhalen over de mysterieschool en stuurde mij een gedicht en een foto van een schilderij wat zij had gemaakt nadat zij jaren geleden Lesvos had bezocht. We maakten daaruit samen op dat ook zij in dat leven een rol heeft gespeeld. Et cetera Et cetera. Het was te bizar voor woorden hoe die tijdlijn en de huidige elkaar raakten.

 

Kanaal

Tijdens een van mijn mandalatekentrajecten in 2019 gaf ik mijn cursisten opdracht om een yin-yang mandala te maken, over de polariteiten in zichzelf. Ik deed de opdracht zelf ook mee en tekende de hogepriesteres en de godin. De tekening intrigeerde mij zo dat ik begon aan het schrijven van een sprookje: ‘De hogepriesteres en de 12 koningszonen.’ Het sprookje werd het begin van een spirituele roman in drie delen, waarin het verhaal van de mysterieschool in Griekenland zich helemaal ontvouwt.

Al schrijvende blijk ik een kanaal voor de oeroude kennis en wijsheid van het oorspronkelijk goddelijk vrouwelijk bewustzijn. Met name met betrekking tot zielsverwantschap, bezielde intimiteit en zielsbestemming. En dan nog specifieker over het fysieke daarin: de aanraking als middel tot bewustzijn en genezing van lichaam en geest. Daarin schuw ik het sacrale sensuele en seksuele aspect niet.

 

Nulpunt

Deze kennis en wijsheid die tot mij komt pas ik toe in mijn werk, in de individuele zielscoachingstrajecten die ik geef en in de mysterieschool De weg van de ziel. Juist omdat er nog zoveel verwarring en taboe op ligt, en illusie rondom en verwringing van zuivere intimiteit in onze lichamen en mindset huist. Ik zie het als essentie, als mijn taak op aarde om deze begrippen en dit middel tot bewustzijn in ere te herstellen. Het is tijd dat de pure vreugde en onvoorwaardelijke liefde van zielsverbindingen voluit geleefd kan worden.

LesvosIn de zomer van 2020 heb ik voet mogen zetten op de grond waar de mysterieschool heeft gehuisd. Ik bleek niet de enige te zijn die visioenen over deze plek heeft ervaren. De school lijkt daadwerkelijk te hebben bestaan, zo’n 6000 v. Chr. De magie van deze plek in levende lijve mogen ervaren heeft nieuwe input gegeven aan het schrijven van mijn boek en aan de inhoud van mijn werk. Tijdens de corona-crisis in 2021 – toen mijn cursussen en individuele begeleiding geen doorgang konden vinden, heeft het idee van deze leergang zich in razend tempo aan mij geopenbaard. Vol bezieling en vervulling ben ik begonnen – samen met andere vrouwen  – aan het invulling geven aan deze eigentijds mysterieschool ‘De weg van de ziel.’

Zeer recent, zomer 2021, toen ik opnieuw verbleef op Lesvos en een yogales volgde op de plek waar de mysterieschool heeft gestaan, ervaarde ik fysiek en energetisch een heel diep thuiskomen. In mijzelf, op die plek, in moeder aarde en in het zielscontact met de vrouw en man die die plek nu beheren. Daarmee kwam ik op het nulpunt. Ik voelde dat de tijdslijn van de mysterieschool op Lesvos en die van de hogepriesteres in het oude Egypte zich kon sluiten, omdat ik heb opgehaald wat nodig is om onder mijn eigen naam, in alle lichtheid en passend in het huidig tijdsbeeld, voor te gaan op de weg van de ziel.Francisca

 

Download gratis de proloog van mijn spirituele roman ‘De laatste inwijding’. Het boek zal naar verwachting in 2022 gaan verschijnen. Als deze proloog resoneert, ben je vast en zeker op je plek in deze eigentijdse opleiding. 😉

Francisca gaf afgelopen zomer ook een-op-een sessies in het centrum Pantotechnion in Molyvos. Het was voor mij erg helend en verhelderend. Na twee jaren van vele traumatische ervaringen in het vluchtelingenwerk op Lesvos en een daaropvolgende constatering van borstkanker en een zware chirurgische ingreep had ik nogal wat te verwerken. Francisca wist dit en bood mij een sessie aan. Tijdens de sessie vielen de vele puzzelstukjes op zijn plaats en vond ik het vertrouwen om een nieuwe helende weg in te slaan. Het gaat nu goed met me. Francisca weet een sfeer te creëren, waarin je je beschermd en gedragen voelt.

Hanneke

Molyvos