Vanochtend werd ik nog voor zevenen met een schok wakker van mijn lief, die al gillend van zich af mepte. Ik gilde ook en mepte instinctmatig terug. Nadat we beiden van de schrik bekomen waren, vertelde hij dat hij droomde dat hij in een bos met prachtige bomen liep en plotsklaps werd aangevallen door een leeuw. ‘Happy birthday sweety,’ zei hij vervolgens.

Oh ja, ik ben jarig, ging het door mij heen. Ik dacht terug aan 2 avonden geleden, toen ik alleen in bed lag (manlief werkte) en ik half in slaap, half wakker opeens sterk de energie van een leeuwin in mij voelde. Energetisch zo nabij dat ik het gevoel had dat mijn hoofd een leeuwenkop was en ik door mijn ogen de neus met snorharen en mijn vacht kon zien. Daarna viel ik in slaap.
En nu man die mij voor een leeuw aanzag in zijn droom… wat had dat nu te betekenen?

De leeuw(in) is een krachtdier. Voor mij staat ze voor een overwinnaar. Ik heb nogal wat overwonnen afgelopen jaar en afgelopen dagen. Vorig jaar begon en eindigde ik mijn verjaardag in het ziekenhuis, ik verloor zoveel bloed dat ik een bloedtransfusie kreeg en een spoedoperatie moest ondergaan. Het moment dat ik ‘s nachts wakker werd en voelde dat het misging, was traumatisch. De afgelopen dagen sloop die angst ongemerkt weer in mijn systeem. Wat als ik weer op mijn verjaardag in het ziekenhuis zou belanden, opnieuw mijn kinderen zou laten schrikken en teleurstellen? Ik wist verstandelijk dat het niet ging gebeuren, ik kon het allemaal benoemen, begrijpen, relativeren, en toch speelde de angst mij parten en moest ik op momenten alle zeilen bij zetten om mezelf tot kalmte te manen.
Totdat ik heel sterk voelde: Ik ga dit niet laten gebeuren. Als ik anderen wil leren creëren, zal ik daarin zelf moeten voorgaan. Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor alles wat ik creëer. Dus ik belde de huisarts en haalde een verwijsbrief op voor EMDR, een techniek om trauma’s te verwerken. Ik wil niet langer ervaren dat angst mijn leven onbewust bepaalt. Overwinning!

Een leeuw(in) heeft power en is in staat om te doden. Net als een leeuw kan ook ik fel gebekt zijn. Ik ben niet bang om mijn waarheid te uiten. Ik tracht dit wel in liefde te doen. Maar als er sprake is van onrecht, voel ik die vurige kracht van de leeuw, weet ik dat ik met woorden kan winnen/doden, en brul ik van binnen, omdat ik weet dat oorlog nooit een middel tot vrede kan zijn.
De leeuwin is ook zorgzaam. Ik zag het beeld van de welpen om haar heen. Ze heeft een soort innerlijke rust en is tegelijkertijd in focus en in lijn met haar omgeving.

Met dit beeld van de leeuwin ging ik mijn verjaardag in. Het werd een feestje! Onverwacht bezoek, onverwacht cadeaus, heel veel lieve berichtjes en telefoontjes, en gezellig pannenkoeken eten met man en kids. En nu, in de avonduren, schrijf ik deze blog en zet ik zo mijn website online. En daarmee ga ik de wereld in. Hoera! Het was een lange weg. Ik ben van ver gekomen. Niet alleen in dit leven, maar ook in vele levens hiervoor. Maar nu is het tijd. Ik ben er klaar voor om mijn kennis en ervaring met je te delen, om voor te gaan, naast je te staan en je een weg te laten zien, net als de leeuwin.

Ik hoop dat je geniet van alle informatie op deze site. Als je inschrijft op mijn nieuwsbrief, krijg je regelmatig updates over de activiteiten die ik organiseer en ontvang je mijn nieuwste blogs/vlogs. Ik nodig je van harte uit met me te delen; je kunt een reactie achterlaten of een mail sturen. Je krijgt daarop altijd respons van mij. Ik hou van uitwisseling, online en live. Nog liever ontmoet ik je persoonlijk! Je bent heel welkom voor een sessie, of bij een workshop, cursus, retreat of bij de MAF meditatiegroep.

Ik wens je een leeuwachtig leven!
Wraaauuuwwww,

Francisca

PS: Welke associaties heb jij met een leeuw? En wat is jouw krachtdier? Ik lees graag van je!